Šiljakovina proslavila dan svetoga Petra i Pavla

Šiljakovina proslavila dan svetoga Petra i Pavla

U subotu, 29. lipnja Šiljakovina je proslavila dan zaštitnika svojeg mjesta svetoga Petra i Pavla. Slavlje je počelo svetom misom u 11 sati u mjesnoj kapeli koja nosi ime zaštitnika mjesta.  Svećenik je na misi spomenuo i činjenicu, koju ne znaju svi, da je kapelica nekada nosila ime svetog Ladislava, utemeljitelja Zagrebačke biskupije, a tek su u prošlom stoljeću za zaštitnika odabrani sveti Petar i Pavao.

Na ovaj dan članovi folklornog ansambla se uvijek sjete onih koji su nekada sudjelovali u proslavi ovog dana, a više nisu među nama, polaganjem vijenca i paljenjem svijeće.

Polaganje vijenaca preminulim članovima ansambla

Na ovaj dan i kolo Malonogometne lige Vukomeričke gorice se igra u Šiljakovini. Ekipe su odigrale niz uzbudljivih utakmica, a rezultate i tablicu nakon 5. kola možete pogledati na web stranici lige.

Domaćini su ispustili pobjedu protiv Gornjeg Hruševca

Ove godine su održani 23. folklorni susreti koji su središnji dio svakog Petrova. Osim domaćina, folklornog ansambla “Šiljakovina”, koji je nastupio sa svim skupinama, susrete su uveličali i gosti, KUD “Ščitarjevo” i KUD “Mladost” iz Odre. Na kraju nastupa podijeljene su zahvalnice, a ansambl se posebno zahvalio svojem umjetničkom voditelju, Dubravku Radiću, koji je došao na samo par tjedana i onda ostao punih 15 godina.

Izaslanik gradonačelnika Grada Velike Gorice Ivan Rak, predsjednica MO Šiljakovina Karmen Rak, predsjednik DVD Šiljakovina Ivan Rak i gradski vijećnik Damir Slojšek

FA Šiljakovina, A skupina

FA Šiljakovina – najmlađa skupina

KUD “Ščitarjevo”

FA ŠIljakovina – stariji podmladak

KUD “Mladost”, Odra

Nakon folklornih susreta jedan dio gledatelja je nastavio gledati malonogometnu ligu, a drugi su se premjestili u hlad starog hrasta i zabavljali se uz nastup grupe Dvostruki užitak.

Uvijek je napeto na ligi, gledatelji s uživanjem prate nogometaše

Kad je vruće onda je najbolje uz hladno piću u hladu starog hrasta

Nakon završetka malonogometne lige započeo je i noćni turnir na kojeg se prijavilo 8 ekipa. Nakon zanimljivog nadmetanja po skupinama dalje nisu prošle dosta jake ekipe poput “Caffe-night club Laufera” i “Taxi Bračića” koji su igrali u finalu turnira u Rakarju. To nam govori da su se na turniru okupile dosta respektabilne ekipe malonogometaša. U polufinalnim dvobojima ispali su “Kompići” i “Optima rent”, a “Kompići” su osvojili 3. mjesto boljim izvođenjem penala. Finalni susret ekipa “Vinca i Joža” i “Gorenc transporta” ponudio je zanimljiv i čvrst nogomet u kojem su se “Vinca i Joža” revanširali “Gorenc transportima” za poraz u skupini i osvojili 1. mjesto.